PalletFlock

Opis projekta

Inovativna tehnologija, ki je plod večletnih izkušenj in je nepogrešljiv del vsakega našega novega projekta. PalletFlock je osredotočen na varno in učinkovito delovanje ter enostavno uporabo, kar omogoča izjemno prilagodljivost.

Prednosti avtomatizacije s PalletFlock so:

  • Varnost: varno in učinkovito sodelovanje, saj je opremljen s kolaborativnim Dobotom, ki prinaša novo raven varnosti in učinkovitosti.
  • Prilagodljivost: integracija PalletFlocka v vašo obstoječo proizvodnjo linijo poteka enostavno in brez obsežnih prilagoditev.
  • Enostaven za uporabo: PalletFlock je prenosen in se lahko enostavno prestavlja iz stroja na stroj.
  • Nosilnost: nosilnost robota znaša 10 kg, prijemalo pa je prilagodljivo na posamezen tip kosa, kar omogoča zlaganje širokega spektra izdelkov.

M-Base in M-tray – Modularna avtomatizacija strege strojev

Opis projekta

Z razvojem M-Base produkta smo na trgu robotizacije predstavili edinstven produkt za avtomatizacijo strege strojev. Robot z  univerzalnim kombiniranim prijemalom doseže nosilnost do 16 kg v dosegu 1300 mm. M-Base v kombinaciji z M-Tray omogoča avtomatsko pakiranje izdelkov po mehanski obdelavi.

OPERA – Opto elektro adaptivna prirobnica

Opis projekta

OEA prirobnico odlikuje montaža in uporaba na robotih vodilnih proizvajalcev. Izvedene in preizkušene aplikacije na robotih Yaskawa, ABB, Fanuc, Hyundai in KUKA.

OEA prirobnica uporabniku omogoča do 0,2mm natančno obdelavo površine. S funkcijo linearnega giba -/+ 25mm, prirobnica zagotavlja obdelavo kosov nepravilnih oblik oziroma kosov, ki se razlikujejo od načrtovane. OEA zmore obdelavo površine pri konstantni pritisni sili.

Robotske celice

Opis projekta

Na podlagi vaših vhodnih tehničnih zahtev koncipiramo robotsko celico – kot primer je lahko robotska celica zaprta za eventualno sestavo kosov z roboti in manipulatorji ali namenjena za kakšno drugo aplikacijo. Lahko pa so robotske celice tudi odprtega tipa (varovane ali z varovalnimi ograjami ali laserskimi skenerji) kot primer za posluževanje obdelovalnih centrov, manipulacije kosov. V sklopu robotskih celic integriramo robote različnih proizvajalcev na zahtevo kupca (Yaskawa, ABB, Fanuc, Hyundai). Integriramo tudi sodelujoče robote Universal Robots, Yaskawa, Fanuc.

Avtomatski zalogovnik

Opis projekta

Za našega kupca smo v sklopu zasnove robotske celice za posluževanje obdelovalnega centra zasnovali tudi avtomatski zalogovnik kosov. Avtomatski zalogovnik za dotično aplikacijo ima integriranih 7 predalov, ki se na vhodni strani napolnijo s kosi (s čimer povečamo avtonomijo delovanja robotske celice). Na izhodni strani pa robot glede na program, prevzema kose ter jih odlaga v obdelovalni center. Po končani obdelavi kosov v obdelovalnem centru, pa kose odloži na isto mesto, kjer jih je odvzel. Ko je pladenj poln obdelanih kosov, se pladenj zapelje nazaj na vhodno mesto, kjer operater obdelane kose prevzame in prazen pladenj napolni z neobdelanimi kosi.

Robotska prijemala

Opis projekta

Za potrebe manipulacij s kosi v sklopu naših robotskih celic koncipiramo različna prijemala: vakuumska, kombinirana, dvojna, enojna. Vsako prijemalo je prilagojeno vhodnim tehničnim zahtevam in v določenih primerih, kjer je le možno to tudi univerzalno – za več sklopov podobnih si kosov. V primeru, da univerzalnosti prijemala ne moremo zagotoviti, predvidimo več različnih prijemal. Le-ta lahko nadalje menjamo ročno s hitro menjavo ali pa s priključkom za avtomatsko menjavo prijemala. V tem primeru zagotovimo tudi postajo znotraj robotske celice, kjer se shranjujejo trenutno neuporabljena prijemala.

Naprava za sestavljanje in kontrolo naseda ročice

Opis projekta

Vezano na vhodne zahteve smo koncipirali inovativno napravo za sestavljanje in kontrolo naseda ročice. Naprava zagotavlja 100 % kontrolo vsakega sestavljenega kosa s pomočjo sile in poti sestave.